Subsidie voorraad gesloten detailhandel

Veel non-food detailhandelaars kunnen door de nieuwe lockdown sinds 15 december 2020 hun (kerst)voorraad niet verkopen en de kosten niet terugverdienen. Ze krijgen recht op een extra subsidie, de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD). Deze is gekoppeld aan de SBI-code van de onderneming.

Hoeveel VGD?
De VGD is een opslag van 5,6% op de TVL vierde kwartaal 2020. Met de VGD kunnen detailhandelaars maximaal € 20.160 extra subsidie krijgen. Het maximumbedrag van de TVL is € 90.000. Een verplicht gesloten non-food detailhandel kan dus totaal maximaal € 110.160 ontvangen. Dat bedrag is belastingvrij.

Gesloten ondernemingen in de non-food die zich tussen 29 februari en 15 maart 2020 hebben ingeschreven in het Handelsregister, ontvangen een vaste opslag van € 101.

Welke detailhandelaars?
Alleen non-food detailhandelaars die in aanmerking komen voor TVL Q4 2020, krijgen de opslag. Ze moeten in ieder geval op 15 maart 2020 in het Handelsregister staan ingeschreven met detailhandel als de hoofdactiviteit van hun bedrijf. Als ze TVL aanvragen, wordt de VGD-opslag er automatisch aan toegevoegd. Ondernemers hoeven hier dus niets extra voor te doen.

Tip: Hier vindt u de lijst met SBI-codes van ondernemingen die voor de VGD in aanmerking komen.